En typisk arbejdsdag

At sælge tøj er lidt som at være musiker. Arbejdet er delt ind i nogle faser. En musiker skal skrive musikken, så skal den indspilles og så er der turné. Og så starter det forfra.

Sælger du tøj, så skal man bestille en kollektion, oprette alle varerne i dit shopsystem, modtage alle varerne (lyder simpelt, men jeg lover dig, det er et stort arbejde at tælle op og lægge på hylder) og sidst men ikke mindst sælge det.

Så en “typisk” arbejdsdag er måske så meget sagt. For lige nu (i februar/marts), der vælter varerne ind ved mig. De skal tælles, stregkoderne registreres og lægges på lageret. I slut april/maj starter sæsonen for badetøj for alvor. Så skal der markedsføres, svares mails, telefonopkald og chat-supporten. Der udover stiger mængden af ordrer naturligvis, så jeg bruger flere timer på at pakke. Mængden af returvarer stiger også, så arbejdsdagen bliver længere. Når september kommer, er der ro på igen. Så starter arbejdet med at se nye kollektioner og bestille varer hjem. Og november/december starter Black Friday / julesalget og ja… så er det januar og varerne begynder snart at ankomme igen.

Så sådan er årets gang i Faktorfobi.

Men for mig ser en typisk arbejdsdag sådan ud:

Kl. 7:45 vinker jeg farvel til mand og børn, der går i skole og på arbejde og så kan jeg sætte mig med min morgenmad. Samtidigt tjekker jeg de mails, der må være kommet aftenen inden, beskeder i Facebook og hvor der ellers må være kommet noget.

8-9 Svarer mails

9-12 Pakker dagens ordrer og håndterer returvarer. Ind imellem bliver jeg typisk afbrudt af både telefonen og chatten. Er det “udenfor sæson”, kan jeg gøre det hurtigere end tre timer. Er det i højsæsonen, så tager det nemt 4-5 timer at pakke dagens ordrer.

12-12:30 Frokost… I min sofa med en podcast og en kop kaffe.

12:30-14 Her er det igen tid til mails fra kunder. Der udover er der typisk noget, der skal bestilles. Det kan være dykkerbriller og andre ting, jeg har fast i sortiment. Der skal også jævnligt bestilles postkort, emballage, labels til printeren etc.

Faktorfobi postkortet
Dette postkort vedlægger jeg alle ordrer

14-14:30 De sidste ordrer, der er kommet, skal lige pakkes, så de kan nå med dagens sending.

14:30 Som regel skal enten min pige eller dreng til ishockey ved 15-tiden, så nu skifter jeg til at være hockeymom. De skal fyldes med kulhydrater og køres til skøjtehallen. Bortset fra et telefonopkald eller to fra kunder, så slutter min officielle arbejdsdag her.

19:30 – 22 Jeg tænder som regel min chat, da mange af mine kunder er online her. Min computer bimler, når der er en på chatten, så man kan godt se TV samtidigt. Har jeg hængepartier, så er det også her om aftenen, jeg indhenter det. Min mand er også selvstændig, så det sker tit, at vi begge sidder med en computer om aftenen.

 

Når folk hører om mit arbejde, så spørger de tit “savner du ikke kolleger?” og her må jeg svare “stort set ikke”. Vi har et stort netværk online. Der sidder jo mange andre i min situation og dem sparrer jeg med og skriver dagligt med. Der udover har jeg jo børn på 8 og 9, så roen fra 8 til 14:30 er egentligt meget kærkommen.

Udgivet af

Anne Lønstrup

Det er mig, der har og driver Faktorfobi :-) Det er også mig, der skriver her på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *